Wednesday, January 13, 2010

Sains Rumahtangga BSL


Kadang-kadang kaum wanita ni boring jugak nak melayan suami di ranjang. Lebih-lebih lagi jika setelah penat bekerja dan menguruskan rumahtangga, hubungan seks penuh nikmat yang diharapkan dari suami sekadar menjadi biasa dan tidak memuaskan.

Melayan isteri adalah tanggungjawab suami

Jom kita tengok faktor-faktor yang boleh menyebabkan si isteri menjadi bosan dan jemu untuk melakukan hubungan seks dengan suami:
1.Tindakan Suami sudah dijangka
Apabila selalu dihadapkan dengan benda yang sama, manusia akan menjadi bosan. Begitu juga si isteri. Oleh itu suami perlu mencuba perkara baru untuk memberikan elemen “suprise” kepada isteri.

2.Terlalu Kerap
Berbeza dengan kaum lelaki, kebanyakkan wanita percaya hubungan seks tanpa kemahuan adalah sangat membosankan. Kekerapan mengadakan hubungan seks juga menyebabkan isteri akan berasa teramat bosan, dan kadang-kala akan menyebabkan beliau berasa seperti dipergunakan. Oleh itu suami harus bijak mengatur jadual untuk melakukan hubungan seks dengan isteri.

3.Asyik-asyik lokasi yang sama
Lokasi seks yang sama boleh mengurangkan rasa ghairah pada pasangan anda. Kadang-kadang tu cubalah tukar tempat untuk melakukan hubungan seks dengan isteri. Cubalah bilik mandi, ruang tamu atau tempat-tempat lain yang lebih unik, tapi pastikan anda tidak mengganggu ketenteraman awam.

4.Tiada Posisi Baru
Posisi yang sama setiap kali melakukan hubungan seks sudah pasti akan membosankan. Cuba lah posisi-posisi hubungan seks baru untuk mencipta variasi dalam hubungan seks. Mana tahu dalam posisi yang baru ni anda dan isteri akan berasa lebih nikmat dan sedap.

Dengan faktor-faktor yang membuatkan isteri bosan di ranjang ini telah anda ketahui, sekarang anda harus cuba membuatkan hubungan seks bersama isteri anda lebih menyeronokkan dan lebih nikmat. Isteri juga harus sama-sama memainkan peranan untuk mencapai kebahagiaan bersama dalam hubungan seks.


BAGAIMANA PANDANGAN KOME?

Tazkirah oleh NMS


SEORANG ahli hikmah berkata:

Sifat orang yang mengenali Allah ada enam: jika ia ingat kepada Allah ia berbangga; jika ingat kepada dirinya, ia merendah diri; jika ia melihat ayat Allah (al-Quran) ia mengambil iktibar; jika ingin bermaksiat, ia menahan diri; jika ingat kemaafan Allah ia gembira dan jika ingat dosanya, ia terus memohon keampunan Allah.

Seorang ahli hikmah lain ketika ditanya: “Apakah tanda taubat diterima Allah? Jawabnya, ada empat tanda iaitu:

1) Putus hubungan dengan kawan yang tidak baik (jahat) dan bersahabat dengan orang salih;
2) Menghentikan maksiat sebaliknya rajin melakukan perintah Allah;
3) Hilang rasa kesenangan dunia di hatinya, lalu selalu ingat kesusahan di akhirat;
4) Percaya jaminan Allah dalam soal rezeki, lalu sibuk mengerjakan perintah Allah.

Abul-Laits Assamarqandi berkata, dosa ada dua jenis iaitu:
1) Antara kamu terhadap Allah.
2) Dosa kamu sesama manusia.
Dosa antara kamu dengan Allah terlepas dengan tiga syarat taubat iaitu:
1) Menyesal dalam hati;
2) Niat tidak mengulangi kesalahan dan
3) Membaca istighfar dengan lidah.

Sesiapa yang melakukan tiga syarat itu, Allah ampun dosanya sebelum ia bangun dari tempat duduknya, kecuali jika ia meninggalkan fardu diwajibkan Allah.

Selepas ia menunaikan fardu diperintah lalu menyesal dan beristighfar, Allah mengampunkannya. Namun jika dosa kamu sesama manusia, selagi mereka tidak memaafkan atau menghalalkannya, tidak berguna taubat bagimu.

Sumber : Abul-Laits Assamarqandi dalam buku, Tanbihul Ghafilin

Sunday, January 10, 2010

Kome tengok gang tangge BSL 1987

Ni plak besanden ateh tangge ke ?..kahh..kahh..kahh..kome tengok sape ni...kah..kahh
ni due beradik ni ape kighe udah melekat ateh tanggei hoi..belajo belajo..kahh..kahh

kahh..kahh..kahhh posing maut minah rock kapak...Muka nasyid gaya rock kapak..kah.kah..kah


kahh..kahh..kahh..kahh Ejan nemankan NOT Deghih coye Daud Ali Genten..kahh..kahh..kahh


KAHH..KAHH..KAHH KOME KOMEN YO BEBANYAK KAHH..KAHH