Wednesday, August 19, 2009

Doakan not degheh sembuh dan sihat

salam bsl ...

kome sahabat kite not degheh tak semiak badan .....baru selesai pembedahan ....

Sempene bulan pose akn tibe ni kite doakan yo die sego....amiinn

kala rajin bace doe ni....doa ketika menziarah orang sakit


1) Laa ba'sa thohuurun inshaallah

Tidak mengapa , semoga penyakit ini membersihkan dosamu , inshaallah.


2)As'alullahala'zhiim rabbalarsyila'ziim yasfiyaka.(BACE 7 KALI)

"Aku memohon kepada Allah Yang Maha Agung, Tuhan Arasy yang agung, supaya menyembuhkan kau "( BACE 7 KALI )


Wala pun kite tak dapat ziarah sbb die tak brabo mane tempatnye.....

Tapi kala kome nak sms boleh kot bagi die semangat....

salam BSL...

10 comments:

  1. sakit badan becheghen - ceghen katenye

    ReplyDelete
  2. tak kan badan becheghen-ceghen sampai operasinn.
    kamu bio beno man nodin.che beno labonnye...
    ape sakit nye?
    aku doakan agar not dan kawan kite semua nye sihat.
    SELAMAT POSE PADE SEMUE KAWAN-KAWAN KU.

    ReplyDelete
  3. Salam BSL, Selamat berpuasa & Alhamdulilah all went well & aku pun dah kuo sepital tghari tadi.

    ReplyDelete
  4. becheghen tu ape kome oi!!! aku x faham lee... keme doakan semoge not cepat sembuh. dah lame aku x dengo ckp perak nie... maap yek

    ReplyDelete
  5. Aku pun same le A GENDUT oiii haram paham aku ape benda nye "becheghen". Ape pun smoga cpat smbuh.

    ReplyDelete
  6. wa la weh...'becheghen-ceghen' tu xd kene mngena ngan buah jering...tp sebutannye lebih korang je..cume perkataan 'je' tu ditukokan dgn 'che'..aku rs le..kalo kome sebut berjering-jering, itu xd kne mengena ngan sakit2 bdn..tp kalo bercheghen-cheghen tu...maknenye sengal2 badan yg amatle heavy nye..ditambah pulak ngan rasa ngilu2 kat badan tu bagai ditusuk2 sembilu...

    ReplyDelete
  7. terima asih la ucu sudi nerangkan, kalau tidak haram tahu ape bende nye yg bercheghen2 tu.

    ReplyDelete
  8. sesame le syazmirul..sepatutnye hari tu aku jd cekgu..tp sebab x niru wan cendi punye pasal..akhirnye matematik aku fail...usah kt nk jd cekgu, nk dptkan borang permohonan pun x layak...huhuhuh...xper le...bukan jeki aku nk koje cekgu...hikhikhik..

    ReplyDelete
  9. tu lee sebabnye ucu oi.... jgn koje nak niru je... wan cendi pun satu hal!!! yg dibagi deme niru ape ke jadah!!! sian kamu ucu erk!! haram dapat jadi cekgu....huhhuhuuhuhu...

    ReplyDelete